Завърши програмата „Млад електромонтьор“, насочена към ученици от професионалните училища по електротехника

Публикувано на 17.06.2020

Завърши програмата „Млад електромонтьор“, насочена към ученици от професионалните училища по електротехника

Електроразпределение Север успешно приключи започналата през октомври 2019 г. програма „Млад електромонтьор“. Програмата беше проведена в 5 от 9-те региона, обслужвани от дружеството - Варна, Русе, Разград, Горна Оряховица и Габрово, сред които най-активни се оказаха учениците от ПГЕ Варна и ПГЕ М. В. Ломоносов, гр. Горна Оряховица.

Реализираната за втора поредна година инициатива се посреща с интерес от гимназистите, заради възможността както да придобият практически опит по изучаваната от тях специалност, така и да получат финансово възнаграждение. Позитивна оценка за програмата беше и самото желание на учениците да завършат обучението, въпреки двумесечната пауза през март и април, наложена от обявеното в страната извънредно положение. Програмата е съобразена с учебния процес в гимназиите, а участието в нея е първа стъпка в кариерното развитие на младежите. През 2019 г. петима от най-добре представилите се курсисти получиха оферта за работа в електроразпределителното дружество.

Електроразпределение Север е активен участник в живота на младите енергетици, предлагайки различни партньорства и проекти на училищата с профил Електроенергетика. В края на учебната година представители на дружеството бяха поканени от няколко гимназии в Североизточна България да бъдат част от състава на изпитните комисии по време на държавните зрелостни изпити за специалностите „Електроенергетика“ и „Електрически инсталации“. Компанията дава възможност участниците в програмата „Млад електромонтьор“ да продължат практическото си обучение и в предстоящия летен стаж, организиран от Електроразпределение Север - „Първи стъпки в кариерата“.      

Още новини