ЕРП Север вложи 320 000 лева в изграждането на нова мрежа във варненския район Боровец Юг

Публикувано на 02.12.2020

ЕРП Север вложи 320 000 лева в изграждането на нова мрежа във варненския район Боровец Юг

Електроразпределение Север приключи етап от инвестиционен проект на стойност 320 000 лева за изграждането на нова мрежа във варненската местност Боровец ЮГ. Специалисти на дружеството поставиха 200 стоманобетонни стълба и монтираха 5200 метра усукани изолирани проводници с висока устойчивост на лоши метеорологични условия. Инвестицията включва също подмяна на силов трансформатор и поставяне на 150 нови електрически табла.

Новоизградената електроразпределителна мрежа ще подобри електрозахранването на клиентите и ще доведе до значително намаляване на загубите на електроенергия в района. Дейностите по настоящия етап от проекта бяха планирани и приключиха непосредствено преди началото на зимния сезон. Наред с регулярно проведената профилактика на съоръженията, модернизацията на мрежата обезпечава нейната ефективна работа при зимни условия и осигурява непрекъсваемост на учебния процес за учениците по време на тяхното дистанционно обучение.

Рехабилитацията на електроразпределителната мрежа в Североизточна България и осигуряването на качествено електрозахранване е приоритет в дейностите на ЕРП Север. През настоящата година планираната работа на екипите беше сериозно затруднена поради взетото в страната решение за преустановяване на ремонтите на електроразпределителните дружества по време на извънредното положение през пролетта. Районът Боровец Юг е един от бързо развиващите се в област Варна с нарастващо потребление и брой жители, което налага инвестиции в обновяване на мрежата. Бъдещите дейности на дружеството се планират координирано с местната власт и в съответствие с необходимостта от устойчивост на съоръженията в зимни условия.

Още новини