Новини

ЕНЕРГО-ПРО прилага европейския регламент за защита на личните данни

23.05.2018

ЕНЕРГО-ПРО адаптира своята политика за защита на личните данни в съответствие с Регламент 2016/679 на Европейския съюз, който влиза в сила на 25 май 2018 г. Компаниите от групата ЕНEРГО-ПРО Варна – Електроразпределение север, ЕНЕРГО-ПРО Продажби и ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги публикуваха на интернет страниците си своите политики за поверителност, които регламентират правилата за обработка на данни при изпълнение на лицензионните дейности по разпределение и доставка на електрическа енергия.

Прилагането на Европейския регламент не налага преподписване на договори за разпределение и доставка на електрическа енергия. В отделни случаи личните данни на клиентите се обработват след предварително писмено съгласие, в което се посочва конкретната цел. То може да бъде оттеглено по всяко време, без това да засяга задълженията на компанията към клиента относно доставката на електрическа енергия.

Дружествата от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна винаги са следвали принципа на законосъобразност, отговорност и коректност при обработката на личните данни на своите клиенти. Прилагането на новите европейски правила за защита на личните данни ще гарантира още по-голям контрол върху този процес. Политиките за поверителност на компаниите от групата са достъпни в Интернет на адреси: https://www.energo-pro.bg/bg/GDPR, https://www.erpsever.bg/bg/GDPRhttps://www.energo-pro-sales.bg/bg/GDPR, https://www.energo-pro-energyservices.bg/GDPR.

В изпълнение на изискванията на Регламента в групата ЕНЕРГО-ПРО Варна е назначено длъжностно лице, което ще наблюдава спазването на европейското и българско законодателство за защита на личните данни и ще работи в пряк контакт с Комисията за защита на личните данни и с клиентите на дружеството.

 

Още новини

ЕРП Север монтира 635 птицезащитни средства по електроразпределителните съоръжения в Североизточна България

15.11.2018

От началото на 2018 г. досега Електроразпределение Север постави 635 птицезащитни съоръжения по десетки километри електропроводи на компанията в Североизточна България. Монтираните съоръжения включват птицебрани, изолационни маншони и платформи за гнездене, и имат за цел да предотвратят попадане на птиците под напрежение.... виж още

ЕРП Север подготви електроразпределителните съоръжения за работа в зимни условия

13.11.2018

Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, подготви електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа през зимата. Специалистите на компанията извършиха оглед и експертен анализ на съоръженията и предприеха превантивни мерки за осигуряване на надеждно функциониране на мрежата при неблагоприятни атмосферни условия и върхово натоварване. Подготовката на съоръженията за зимния период е част от целогодишната поддръжка на електроразпределителната мрежа и включва допълнителни обходи, инспекции и обслужване на всички съоръжения на Електроразпределение Север – 27 подстанции, 98 възлови станции, 11 443 трафопоста, 3534 км кабелни линии средно напрежение (СрН), 6990 км кабелни линии ниско напрежение (НН), 15 019 км въздушни електропроводи СрН, 16 874 км въздушни електропроводи НН на територията на Североизточна България. ... виж още

ЕРП Север повиши квалификацията на свои служители в професия „Електромонтьор“

05.11.2018

Електроразпределение Север проведе теоретично и практическо обучение на 8 свои служители в професия „Електромонтьор“. Теоретичната програма се осъществи от външна лицензирана фирма с богат опит в обучението и квалификацията на електроспециалисти. Практиката по професията осигуриха служители в компанията с дългогодишен професионален стаж.... виж още

ЕРП Север отвори врати за ученици по електротехника в Деня на народните будители

01.11.2018

Електроразпределителното дружество работи усилено за изграждането на кадри с профил електроенергетика В Деня на народните будители, 1 ноември, Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО във Варна посрещна 30 ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица. Електроразпределителната компания и учебното заведение избраха празничния ден, за да обогатят теоретичната  и практическа подготовка на учениците и да спомогнат за придобиване на практически познания в сферата на енергетиката в среда, близка до реалната. ... виж още

6500 домакинства и фирми получават по-сигурно електрозахранване след реконструкция на подстанция във Варна

17.10.2018

Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 250 000 лева в обновяване оборудването на подстанция „Максуда“ във Варна. Реконструкцията в съоръжението ще подобри сигурността на електрозахранването на над 6500 домакинства и стопански клиенти  в района на Западна Промишлена зона във Варна, част от квартал „Владислав Варненчик“ и на 12 села в близката община Аксаково. При обновяването на подстанция „Максуда“ бяха монтирани нови измервателни токови трансформатори на високо напрежение и дистанционни цифрови защити, които следят състоянието на електропроводите и позволяват селективно изключване на повредени съоръжения, без да се нарушава нормалната работа на останалите участъци от мрежата.... виж още

ЕРП Север вложи 320 хиляди лева в рехабилитация на въздушна мрежа във Варненско

12.10.2018

Електроразпределение Север продължава да инвестира средства в материали и оборудване за обновяване на електроразпределителната мрежа в област Варна в рамките на своята инвестиционна и ремонтна програма за 2018 година. През последния месец специалистите на дружеството извършиха ремонт и подмяна на въздушна мрежа ниско напрежение на няколко трафопоста в 4 населена места на територията на областта. При рехабилитацията бяха вложени над 35 хиляди метра усукан изолиран проводник в електроразпределителната мрежа, обслужваща градовете Девня и Суворово, и селата Пчелник и Есеница, разположени съответно в община Долни чифлик и Вълчи дол.... виж още

ЕНЕРГО-ПРО организира изнесени офиси в 10 населени места в област Варна

11.10.2018

Екипи от специалисти Обслужване на клиенти в ЕНЕРГО-ПРО ще посетят този месец нови 10 населени места в Североизточна България по проект „Изнесени офиси“. От 15 до 19 октомври 2018 г. служители на компанията ще консултират жителите на Провадия, Долни чифлик, Дългопол, Белослав, Старо Оряхово, Бяла, Вълчи дол, Партизани, Стефан Караджа и Аксаково в област Варна.... виж още

ЕРП Север инвестира 3,8 милиона лева в рехабилитация на електроразпределителната мрежа в област Русе

02.10.2018

Електроразпределение Север инвестира 3,8 милиона лева в обновяване и развитие на електроенергийната инфраструктура в област Русе през 2018 г. Поредицата проекти, реализирани от дружеството, целят осигуряване на надеждно електрозахранване на жителите на областта и възможност за присъединяване на нови обекти. Електроенергийната компания, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 1,8 милиона в изграждане и рехабилитация на електропроводи, въздушни и кабелни линии, трафопостове, присъединяване на нови клиенти, както и в закупуване на  нови автомобили и специализирано оборудване за аварийните екипи.... виж още

Министерство на енергетиката провери подготовката на Електроразпределение Север за зимния сезон

19.09.2018

Министерство на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, за работа през зимния сезон. Eкип, в състава на който участваха експерти от дирекция „Сигурност на електроснабдяването и управление при кризисни ситуации“ на министерството, посети избрани по методика обекти от електроразпределителната мрежа на ЕРП Север. Инспектирани бяха електропроводи, подстанции, възлови станции и трафопостове на цялата територия на Североизточна България.... виж още